Nye sommerdekk? Sjekk noen vinnere!

 

2.5.2013     Kjøpe nye sommerdekk? Den «store» sommerdekktesten – som omfatter i alt 13 av hundrevis av dekkalternativ i markedet, gir en pekepinn om hva du kan se etter. I mangel av noen spesiell informasjon fra myndighetene om gode dekkvalg i henhold til den nye merkeordningen, legger vi merke til at Goodyear Efficient Grip Performance og Dunlop Sport BlueResponse er de to dekkene som scorer aller best på de tre miljømerkekriteriene våtgrep, rullemotstand og støy! Vi nevner det med all mulig forbehold i forhold til hva dekkene yter på norsk,grovkornet asfalt.

 

Forener det umulige

idligere i vår offentliggjorde NAF og bladet Motor resultatene av sin «store» sommerdekktest. Goodyear og Dunlop hadde den beste scoren når det gjelder de tre merkeegenskapene våtgrep, rullemotstand og støy. Interessant nok har disse to dekkene også gode resultater når det gjelder de andre testkriteriene. og blir de to beste dekkene i testen. Spesielt interessant er de at de to dekkene leverer gode resultater både når det gjelder lav rullemostand (= energisparing) og god gripeevne på vått føre. Egenskaper som av dekkbransjen har blitt karakterisert som nærmest uforenlige.

Ialt 9 forskjellige dekkegenskaper blir undersøkt. Du kan lese omtale av hele dekkundersøkelsen og se tabellen med resultatene ved å klikke deg til Motors nettside, klikk her.

Om dekktesten
Som vanlig er Motors sommerdekktest kjørt i samarbeid med Aftonbladet og Auto Motor og Sport i Sverige, Tekniikan Mailma i Finland og Auto Revue i Russland.

Nord Tyre undersøkelsen

Norsk forening mot støy får opplyst at resultatene fra den store undersøkelsen av hvordan dekkenes egenskaper er på nordisk veiunderlag med grovere asfalt, ikke vil være klar til offentliggjøring før til høsten. Det gjenstår noe kontroll og oppfølging før resultatene er klare. I denne undersøkelsen er 40-50 forskjellige dekk undersøkt.

 

Gå til nyhetsoversikt

 

Forener det umulige. Goodyear og Dunlop hadde toppscore i den "store" sommerdekktesten når det gjelder de tre merkeegenskapene våtgrep, rullemotstand og støy. Interessant nok har disse to dekkene også gode resultater når det gjelder de andre testkriteriene. og blir de to beste dekkene i testen. Spesielt interessant er de at de to dekkene leverer gode resultater både når det gjelder lav rullemostand (= energisparing) og god gripeevne på vått føre. Egenskaper som av dekkbransjen har blitt karakterisert som nærmest uforenlige. Foto: Goodyear press-service.