Umusikalsk av Audi

 

12.12.12     Er umusikaliteten som den toneangivende bilprodusenten Audi fremviser i lanseringen av sin nye Audi RS 6 Avant kun et uttrykk for deres egen begrensede forståelse av ansvar, eller er den representativ for store deler av bilbransjen? I lys av at trafikkstøy er det miljøproblem som plager flest mennesker i Europa, og i følge WHO kan relateres til hvert 50. dødelige hjerteattakk i Europa, så blir pressemeldingen fra Audis PR-avdeling spesiell lesning.

 

Som kjent holder Europas politikere for tiden på med å vurdere nye lover som har til hensikt å dempe støyen fra nye biler. Det foreligger omfattende dokumentasjon om viktigheten av å tøyle motorbrølet fra trafikken. Med dette som bakteppe publiserte Audi sin pressemelding 5. desember.

Grensesprengeren

Det er en kraftkar av en bil som Audi omtaler under tittelen «Nye Audi RS 6 Avant: Grensesprengeren». Bilen gjør 0-100 km/t unna på 3,9 sekunder, toppfarten nås ved 305 km/t og med på turen er det plass til 1680 liter bagasje. Rå kraft møter sportslig eleganse og funksjon, oppsummerer bilprodusentens klisjéavdeling.

Se bare hva pressemeldingen skriver: «0-100 km/t gjøres unna på 3,9 sekunder. Det er over et halvt sekund raskere enn forrige generasjon. Ved standard konfigurasjon er toppfarten elektronisk sperret ved 250 km/t, men velger man Dynamic eller Dynamic plus pakken økes toppfarten til henholdsvis 280 km/t og 305 km/t. Lyden fra de to ovale eksospottene er sportslig og markant. Egne spjeld i eksosanlegget kan åpnes når man ønsker en enda kraftigere lyd. Hvis ikke det er nok, kan et sportseksosanlegg også leveres.» For hele pressemeldingen, se link.

Det må nevnes at Audi 6 serien for øvrig har spennende ny teknologi i form av Eberspächer ´s Active Sound anlegg, knyttet til eksosanlegget. Dette utstyret bidrar til å dempe støyen på bilene, men for RS versjonen går man tydeligvis motsatt vei.

En uavhengig ekspert forteller at «ventiler i eksossystemet for å gi tøffere lyd er velkjent teknologi nå. Avgassene ledes utenom en av lydpottene. Det er uendelig lange diskusjoner om hvordan dette skal takles når de nye EUbestemmelsene kommer (AESP). Denne ukulturen har utviklet seg mens støybestemmelsene har stått stille i 20 år.»

Kanskje bør tittelen justeres: Audi RS 6 Avant: Sprengeren av hjerte og blodkar!

Heldigvis blir bilen trolig så dyr at vi vil se få av dem i norske omgivelser.

 

 Gå til nyhetsoversikt

Audi RS 6 Avant - ny råtass fra Audi. Om du synes at du ikke vekker nok oppmerksomhet, kan du selv gjøre noen grep, lover pressemeldingen. "Lyden fra de to ovale eksospottene er sportslig og markant. Egne spjeld i eksosanlegget kan åpnes når man ønsker en enda kraftigere lyd. Hvis ikke det er nok, kan et sportseksosanlegg også leveres" skriver Audi i sin pressemelding. Bilen er leveringsklar fra sommeren 2013. Foto: Audi